Valentine’s Day, sau un altfel de a iubi şi împărtăşi bucurii prin artă şi concepte creative la Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş

Casa de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş, organizează vineri, 12 februarie începând cu ora 17.00, o activitate culturală în avanpremieră dedicată zilei de 14 februarie de „Ziua Îndrăgostiţilor”.

Amfitrionii evenimentului îl dedică bucuriilor de a iubi şi dorinţelor de a dărui. Spectacolul va cuprinde momente lirice, muzicale, coregrafie pe hoverboard, muzică instrumentală, pictură şi portrete în creion. Vor evolua pe scenă: actorul Luchian Pantea, artistul-plastic Marcel Naste, elevele Loredana Naste şi Alexandra Naste, artiştii Victor Moldovan şi Diana Vascul şi alţi amatori de artă ce se vor destăinui în pete de culoare.

Este o activitate ce se doreşete a fi un proiect de conştientizare a bucuriilor zilnice, a iubirii şi al definirii unor aspecte din viaţa fiecărui om. Iubirea este o stare definitorie şi o condiţie de a fi şi de a exista, atât pentru tine cât şi pentru cei din jurul tău. Aşa că am decis să arătăm că arta poate fi expresia iubirii şi a împărtăşirii. Dansul, muzica, arta plastică/pictura, teatru şi poezia sunt parte integranta al acestui proiect. Aş spune că, Arta este un complex al frumosului etern şi este sursa renaşterii umane dar şi spirituale. Arta, este iubirea supremă pe care o putem trăi singuri sau o putem împărtăşi celorlalţi prin modul creativ de manifestare. Este de fapt un proiect cultural de conştientizare a formei de a iubi şi a necestiăţilor de a exista. O condiţie imperios necesară în drumul armoniilor colective.” a declarat, pentru site-ul „viselenuautermenlimita.ro”, Marcel Naste, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş.

Evenimentul ce se va desfaşura în sala de coregrafie a Casei de Cultura a Studenţilor din Târgu-Mureş se doreşte un dialog artistic şi cultural în care se va împleti armonios dansul, muzica şi pictura într-un mod unic şi interactiv construit pe impulsul de moment inspirativ al participanţilor la spectacol. „Publicul prezent fiind parte integrantă şi activă în manifistarea direct creativă şi va avea ocazia să picteze alături de toţi cei prezenţi în proiect. Pe desfăşurătorul activităţii apare muzica, dans, critică specializată de artă plastică, vizavii de expozitia de portrete grafice ale autoarei Alexandra Naste, în vârsta de 12 ani, (la prima expoziţie personală) şi o destăinuire în creerea de pete şi forme picturale pe pânzele de mari dimensiuni pregătite pentru acest moment” a mai precizat în încheiere, directorul Ccs Târgu-Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *