VĂ PREZENTĂM ACTIVITATEA DEPUSĂ ȘI REZULTATELE OBŢINUTE DE INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN MUREȘ ÎN ANUL 2020

      Potrivit unui comunicat de presă transmis de I.J.J. Mureş, miercuri, 27 ianuarie 2021, în prezența reprezentanților instituțiilor care le coordonează activitatea și a reprezentanților structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne,Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a prezentat activitatea unității în anul 2020.
     Astfel, în anul 2020 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureș au efectuat misiunile potrivit competenţelor legale, o pondere importantă având cele desfăşurate pentru asigurarea ordinii publice la manifestările de protest desfășurate pe spațiul public, la vizite oficiale, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, în acest sens efectivele inspectoratului gestionând desfăşurarea a 878 activități.
      În perioada analizată au fost executate 5.367 misiuni de menţinere a ordinii publice, I.J.J. Mureş participând la efortul conjugat în sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș la menţinerea ordinii și siguranței publice. De asemenea, un efectiv de 1.496 jandarmi a executat un număr de 509 misiuni în colaborare/cooperare cu alte structuri.
    În anul 2020, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, I.J.J. Mureș a executat un număr de 284 misiuni cu un efectiv de 794 jandarmi. La nivelul inspectoratului s-au organizat şi desfăşurat un număr de 55 acţiuni preventive, cu precădere în primul trimestru al anului, activitățile desfășurându-se în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi cu ocazia manifestărilor şi jocurilor sportive, acestea vizând aspecte referitoare la violenţa în familie, violenţa juvenilă, prevenirea criminalităţii stradale, alte probleme de conduită civică.
      Pe linia constatării infracţiunilor, în anul 2020 la nivelul unităţii au fost constatate 94 infracţiuni, fiind identificați 99 de autori. Pe timpul misiunilor desfăşurate în anul 2020 au fost aplicate un număr total de 1.336 sancțiuni contravenționale, din care 371 pentru încălcarea regimului stării de urgență și 338 pentru încălcarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *