Vă mai amintiţi pe primarul Reghinului Nagy András? aflaţi unde lucrează acum şi ce venit realizează anual ?

Nagy András (foto stânga) acordând primul interviu în calitate de primar al Reghinului la inaugurarea postului de Televiziune Locală DAReghin TV pe 31 august 2009

Nagy András a intrat în politică în urmă cu 24 de ani în 1996 ca membru în organizaţia locală a Uniunii Democrate Maghiare din România dar a devenit cunoscut opiniei publice în anul 2000 după ce a fost ales viceprimar al Reghinului din rândul consilierilor în mandatul primarului Marian Traian. Apoi la alegerile din anul 2004 a fost ales primar din turul II fiind cel mai iubit politician dintre cei 9 contracandidaţi la funcţia de primar, ales de 7.624 de localnici cu drept de vot, din cei 31.299 înscriși pe liste. După 46 de ani de absenţă Reghinul alegea din nou un primar de etnie maghiară. La următoarele alegeri locale din 2008 câștigătorul (detașat) a fost desemnat încă din turul I, în persoana primarului în funcție membru al Uniunii Democrate Maghiare din România. Nagy András a fost un primar care emana o atracţie extaziantă asupra electoratului său şi timp de 8 ani a condus municipiul în consens cu nevoile cele mai stringente ale comunităţii.

Cu toate că a avut un grad de popularitate extrem de mare în rândul populaţiei de toate etniile din municipiu şi l-a avut consilier de imagine pe consilierul Aszalos Gavril, un perfectionist atunci când venea vorba de tehnici şi metode de elaborare şi adoptarea unor măsuri administrative în şedinţe ordinare şi extraordinare, inginerul Nagy András a pierdut fotoliul de primar la alegerile locale din luna iunie a anului 2012 în faţa fostului viceprimar, Maria Precup care atunci a obținut șefia orașului, candidând din partea USL, detronându-l pe fostul primar UDMR, cu un scor de 47,48% procente şi o diferență de 1.256 de voturi.

La alegerile locale din 5 iunie 2016 cu 15 zile înainte să împlinească 58 de ani ing. Nagy András candida pentru ultima oară la funcţia de primar din partea Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) având la activ 20 de ani vechime în administraţia locală în care a bifat un mandat de consilier local, un mandat de viceprimar şi două mandate de primar la cârma municipiului. Pe 5 iunie s-au prezentat la vot 16.157 de reghineni deşi conform listelor electorale ar fi trebuit să voteze aproximativ, dublu, adică peste 31 500 de persoane. Maria Precup a fost aleasă în urmă cu 4 ani primar al municipiului Reghin cu 6 870 de voturi, urmată la diferenţă de 340 de voturi de Nagy Andras. PSD a obţinut atunci 5 483 de voturi pe buletinele pentru Consiliul Local, iar UDMR mai puţine cu 419.

 

Anul acesta pe 20 iunie inginerul Nagy András a împlinit vârsta de 62 de ani, momentan este consilier local ales în mandatul 2016-2020 din partea UDMR şi deţine funcţia de şef serviciu coordonator exploatare în cadrul S.C. Compania Aquaserv S.A. Sucursala Reghin unde conform „Declaraţiei de avere” dată de acesta pe proprie răspundere pe 2.06.2020 obţine un venit anual de 50209,00 lei din partea Companiei Aquaserv şi 9228,00 lei din indemnizaţia de consilier local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *