VĂ MAI AMINTIŢI DE SALVADORIANA CRUZ HERNANDEZ ? OARE CHIAR A TRĂIT ACEASTĂ FEMEIE 128 DE ANI ?

        Pretindea că s-a născut la 3 mai 1878 în San Sebastián, San Vicente, El Salvador şi în anul 2005 la 127 de ani şoca opinia publică prin vârsta „matusalemică” şi sănătatea de fier pe care o avea. Mai mulţi reporteri au încercat să afle de la supercentenara sud-americană care e secretul unei vieţi atât de lungi ? „Multă muncă şi mâncare bună. Două ouă, o bere, carne de căprioară şi o cafea tare” povestea într-un interviu chiar Cruz Hernandez. Deşi a fumat mult decenii întregi scria în 2005 Călin Stroilă pentru Ziarul „Libertatea” se pare că acest viciu nu i-a afectat sănătatea. „Bătrâna, care întreaga viaţă a fost de profesie moaşă în orăşelul San Augustin, s-a pensionat în urmă cu 27 de an, după ce a împlinit un secol de viaţă. Femeia găteşte şi acum rudele ei declarând că face o mâncare foarte bună. 

     Aceeaşi publicaţie mai preciza că bătrâna îşi petrece serile în faţa televizorului într-o căsuţă din San Augustin împreună cu nepoata Maria, în vârstă de 55 de ani. „Chiar dacă stă într-un cărucior cu rotile, Cruz susţine că face acest lucru numai pentru că picioarele îi sunt prea slăbite pentru a mai putea merge. În rest, bătrâna spune că se simte foarte bine şi că nu ţine minte să fi fost vreodată bolnavă mai mult de câteva zile”. Ea credea că a ajuns la vârsta de 127 de ani pentru că nu s-a supărat niciodată şi nu şi-a bătut capul cu evenimente nemaipomenite. Fraza asta mi s-a părut genială. 

   Site-ul „https://gerontology.wikia.org/wiki/” susţine că în ultimii ani de viaţă supercentenara a fost într-o stare foarte proastă. După ce a luat masa și după ce s-a culcat, Cruz a murit în somn la 8 martie 2007. Vârsta ei pretinsă este de 128 de ani, 309 de zile. La momentul morții, ea avea 5 copii în viaţă, 60 de nepoți, 80 de strănepoți și 25 de stră-strănepoți.

    În 2015, cercetătorii de la The 110 Club au găsit un potențial record de naștere sugerând că Cruz Hernandez ar fi putut avea 113 ani la momentul decesului (este necesară citarea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.