Spitalul Municipal Reghin va avea în curând computer tomograf !

Noul manager interimar al Spitalului „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, Dr. Emilia Marcoci a transmis azi, pentru site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro o serie de vești bune legate de unitatea spitaliceasă pe care o conduce ,,Vom continua toate proiectele începute de vechea conducere, este semnat contractul și vor începe lucrările la clădirea pentru Unitatea de Primiri Urgențe din incinta spitalului și săptămâna trecută s-au primit fonduri suplimentare de la Ministerul Sănătății și vom achiziționa și pentru spitalul din Reghin un computer tomograf ” a precizat managerul care a preluat pentru șase luni interimatul la conducerea spitalului municipal.

Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge.

VNATL Spitalul Reghin

Spitalul Municipal ,,Dr. Eugen Nicoară” este un spital general, înființat în anul 1933 care asigură spitalizare continuă, prin cele 6 secții și 9 compartimente si asigură consultatii de specialitate prin Ambulatoriul de Specialitate al spitalului, prin cele 13 cabinete: Medicina internă, Chirurgie Generală, Ortopedie traumatologie, Reumatologie, Obstetrică-ginecologie, Cardiologie, Pneumologie, Dermato-venerologie, Urologie, Neurologie, Reumatologie, Otorinolaringologie, Diabetologie si Laborator analize medicale, Laborator radiologie și imagistică medicală.

Momentan spitalul ,,Dr. Eugen Nicoară”  are în organigramă 364 de angajați, un număr de 264 paturi, 16 paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru însoțitori și deservește o populație de 100.000 de locuitori din Reghin și împrejurimi.


Cine este Emilia Marcoci? 


Este un medic primar pediatru și specialist neonatolog, numit manager interimar al Spitalului Municipal pe data de 3 mai  2019 exact în ziua când s-au împlinit 34 de ani de la moartea Dr. Eugen Nicoară, fondatorul spitalului care îi poartă numele.

Dr. Emilia Marcoci este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, promoția 1985, specializată în pediatrie și neonatologie. Lucrează în sistemul de sănătate de 34 de ani, și în cadrul Spitalului Municipal Dr. Eugen Nicoară, din urmă cu 26 de ani ,,Atunci am obținut postul din  cadrul Secției de pediatrie din Reghin, printr-un examen de secundariat pe țară. După care am venit la post și cu scurte întreruperi, date de diferite situații din viața mea personală și profesională  am lucrat aici.  Au fost zece ani în perioada 2007 – 2017, când am muncit în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului din Mureș, unde am fost consilier superior. Experiența obținută acolo a fost unul dintre motivele pentru care colegii, șefi de secție, m-au propus pentru acest post interimar  chiar dacă nu sunt din Reghin, eu fac naveta zi de zi de la Târgu-Mureș”, a precizat pentru site-ul viselenuautermenlimita.ro, managerul Emilia Marcoci. (VNATL )

1 thought on “Spitalul Municipal Reghin va avea în curând computer tomograf !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *