Se caută date despre comerciantului Hermann Deutel din Reghin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Site-ul viselenuautermenlimita.ro caută date despre comerciantul Deutel Hermann pentru “Enciclopedia Evreilor din Reghin” studiu în curs de realizare.

D. Hermann s-a născut în Amsterdam în capitala Olandei pe 17 decembrie 1890 dar care înainte de cel de Al Doilea Război Mondial a avut reşedinţa în oraşul Reghin pe strada Orizontului. A fost comerciant de profesie şi a fost deportat în 1944 împreună cu familia în Lagărul de Exterminare Nazist de la Birkenau din Polonia care la acea dată era parte a Reich-ului german. Hermann a fost căsătorit cu Blanka Konigstein născută în 30 august 1894 Szeged, Ungaria şi din a căror mariaj s-au născut doi copii: Rosalie şi Lili. Se ştie că Herman, soţia sa Blanka şi fiica lor studentă Lili şi-au găsit sfârşitul într-o cameră de gazare din Lagărul Birkenau ucişi cu cianura de hidrogen, produs din pesticidul Zyklon B, gaz care ucidea victimele în minimum 3 minute şi în maximum 15.

Hermann, Blanka şi Lili au fost trei victime din cele peste 6 milioane ucise în timpul Holocaustului care a însemnat cea mai mare tragedie din istoria omenirii. Cine poate oferi mai multe informaţii despre familia acestuia, fotografii pentru a putea afla cum arăta Deutel Hermann, cu adevărat ori alte indicii pentru a putea să îi fie reconstituit “arborele genealogic” este rugat să ne comunice pe adresa de e-mail: vnatl_reghin1982@yahoo.com ori la nrumărul de telefon: 0753-872-311.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *