S-a inaugurat primul poligon air-soft și laser tag, din Reghin !

               Marți, 15 octombrie 2019, în Reghin, a fost inaugurat oficial, într-o companie selectă, primul poligon privat indoor de tir sportiv air soft și laser tag, din municipiu, pe strada Dealul Brezii nr. 45, la subsolul Complexului Turistic Ayma. Poligonul are patru linii de tragere pentru arme neletale, şi un aliniament situat la 25 de metri. Totodată deține și un labrint ce se întinde pe o suprafață de peste 150 de mp, monitorizat cu camere video dotat cu vestiare și grupuri sanitare moderne.

               Asociația de Tir Sportiv Ayma Reghin – Mureș, pune la dispoziția clienților arme laser de ultima generatie, care stimulează simțurile, și îi transpune pe participanți într-o lume Sci-Fi.  Labirintul este dotat cu două stagii de dificultate și are în recuzită cele mai noi și moderne echipamente, marca Cybertaq, pentru 10 participanți simultan, lumini, muzică,  efecte speciale și o zonă de relaxare foarte elegantă. 


Poligonul de jocuri Ayma 2019

 


      Asociația de Tir Sportiv Ayma oferă un spațiu de activități foarte generos, și un un teren amenajat cu instalații pentru antrenamente de tir, mult așteptat de reghineni. „Am inaugurat oficial, azi, primul poligon Air – Soft, și primul poligon de jocuri ,”Laser Tag”, din Reghin. Aici  adulții dominați de adrenalină, pe bază de programări, își pot exersa îndemânarea trăgând la ținte cu diverse tipuri de arme iar adolescenții și copii,  însoțiți de părinți se pot distra în  poligonul de jocuri : Laser – Tag, un sport desfășurat în echipă, în care jucătorii încearcă să obțină puncte trăgând cu o armă de mână, care emite o rază infraroșu”, a precizat Laurenția Maria Grosu, Președintele Asociației de Tir Sportiv Ayma Rehin-Mureș. 


Laser Tag un joc de echipa foarte popular

Organizatorii speră ca poligonul inaugurat la Reghin, ar putea deschide şi drumul spre formarea unei secţii de tir, prin intermediul Asociației de Tir Sportiv Ayma care pe lângă planificările pe echipe de agerment poate aduce plus-valoare  în sfera firmelor de pază și protecție, transport valori în care angajații sunt dotați  cu arme de autoapărare letale și neletale, sau pentru angajații M.A.I., fiindcă în cadrul poligonului recent inaugurat pot găsi locul ideal pentru desfăşurarea de competiţii care să le stimuleze performanța. 

Președintele Asociației de Tir Sportiv Ayma Reghin-Mureș a mai precizat totodată că speră ca acest fenomen speră să prindă și la Reghin. ”Personal prevăd că va fi o locație foarte des vizitată, și un mijloc deosebit de a te descărca de energia cu care te încarci în timpul zilei (trăgând la țintă și testându-și îndemânarea poate fi un mijloc extrem de interesant prin care să elimini energiile negative). Deasemenea, poligonul nostru poate fi un spațiu de antrenament pentru cei care sunt posesori de arme, în sensul că ei nu prea au unde să facă aceste exerciții, iar la noi au toate normele de siguranță prevăzute de lege”. 

Laurentia Maria Grosu presedinte Asociatia de Tir Sportiv Ayma


Asociația de Tir Sportiv Ayma Reghin-Mureș are totodată și un regulament ce conține un set de reguli de siguranță pe care clienții trebuie să le respecte obligatoriu dacă vor să beneficieze de serviciile poligonului din care spicuim câteva:

  • Accesul în poligon se face doar prin locurile special amenajate;
  • Este interzis accesul în zona aflată în direcția de tragere, sau în orice zonă destinată exclusiv personalului;
  • Securizarea tuturor armelor este necesară pentru a preveni utilizarea neautorizată;
  • Dacă oferi unui trăgător arma care ai folosit-o, aceasta va fi descărcată și va avea ,,camera cartușului deschisă iar țeava îndreptată în jos;
  • În cazul în care aduceți o armă proprie în poligon, aceasta trebuie procurată legal și înscrisă în permisul de port-armă pe care îl dețineți.
  • Arma se încarcă doar pe linia de tragere, și cu țeava îndreptată spre țintă.
  • Sunt interzise tragerile în panourile de protecție, ziduri, prize, comutatoare, sau orice obiecte sau animale, în afară de ținte special concepute pentru tir sportiv.
  • Când apare un incident de tragere (Rateu sau defecțiuni de funcționare a armei) se solicită ajutorul conducătorului oficial al tragerii, fără a întoarce arma, păstrând direcția spre câmpul de tragere (fără a realiza contactul degetului pe trăgaci);
  • Clienții sunt responsabili pentru comportamentul invitațiilor lor și se vor asigura că aceștia respectă regulamentul impus de Asociația de Tir Sportiv Ayma.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.