Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 105 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul Mureş !

Conform unui „Buletin de Presă” realizat Instituţia Prefectului Mureş, până astăzi, 30 iulie, în județul Mureș au fost confirmate 960 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, au fost înregistrate 11 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 6 persoane au fost reconfirmate pozitiv în județul Mureș.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 105 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru.

De asemenea, până la această dată, 796 persoane au fost externate din spitalele din județul Mureș. Dintre acestea, 160 de persoane asimptomatice au fost externate la termenul de 10 zile, conform Ordinului nr. 555/2020, sau la cerere.

Un număr de 64 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 77 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș.

Vă informăm că a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, state din care toate persoanele care sosesc în România trebuie să intre într-o perioadă de carantină de 14 zile. Lista a intrat în vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00 și poate fi consultată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19). Carantina se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

În această perioadă, continuă acțiunile de informare și verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranța mureșenilor.

Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde – 0800800165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *