Mircea Mariş și-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat de primar al Comunei Suseni

Mircea Mariş, primarul comunei Suseni, și-a depus, azi, candidatura la Biroul Electoral de Circumpscripţie nr. 90 Suseni şi la Judecătoria Reghin pentru un nou mandat din partea Partidului Naţional Liberal. Conform recensământului efectuat în anul 2011, populația comunei Suseni se ridică la 2.253 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din anul 2002, când se înregistraseră 2.319 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (57,21%). Principalele minorități sunt : maghiari (26,85%) și romi (12,29%) iar pentru 3,42% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

Tot ceea ce am făcut în ultimii 8 ani, în calitate de primar a fost pentru cetăţenii din comună şi chiar dacă au fost și momente dificile, momente în care la buget nu erau bani suficienţi pentru investiţii am căutat oportunităţi şi soluţii să ajungem la performanţă în administraţie şi în acelaşi timp să ţinem cont şi de doleanţele cetăţenilor. Sunt primarul care a adus primele fonduri europene în comuna Suseni iar pentru aceste realizări am fost recompensat de Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale la Alba Iulia, cu un premiu de excelență pentru absorbția de fonduri europene. În urma voturilor de încredere primite de la locuitorii comunei Suseni am reuşit să cresc gradul de investiţii, nivelul de promovare a tradiţiilor şi nu în ultimul rând să asigur respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ”, a precizat candidatul.

Mircea Mariş are 49 de ani, este economist de profesie, familist convins, tată a trei copii şi deţine funcţia de primar al comunei Suseni de 8 ani. Are orgoliul profesionistului redutabil şi înţelepciunea economistului pragmatic realist în observaţii şi idealist în aspiraţii. A fost ales primar al comunei Suseni la alegerile locale din 10 iunie 2012 cu 722 de voturi şi un procent de 56,80% din totalul de 1271 de voturi liber exprimate. A doua oară a fost ales primar la alegerile locale din 5 iunie 2016 cu 739 de voturi şi un procent de 58,18% din cele 1270 de voturi liber exprimate.

Pe 27 septembrie 2020 este hotărât să fie ales pentru al treilea mandat de primar al comunei cu sprijinul cetăţenilor şi vine în faţa alegătorilor cu un slogan sincer şi în concordanţă cu pregătirea sa profesională: VOCAŢIE, COMPETENŢĂ, RESPONSABILITATE! Se ştie că primarul economist a încheiat fiecare an financiar cu un excedent bugetar la Primăria Suseni şi că Mircea Mariş a fost garantul pentru buna gestionare a patrimoniului şi a valorilor comunei, pentru implicarea instituţiei în operaţiuni rentabile şi legale în favoarea comunităţii şi nu în ultimul rând pentru respectarea legislaţiei în materie financiar-contabilă şi fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.