Mesajul inspectorului școlar general către absolvenții claselor a XII-a

Dragi absolvenți,

A sosit și ziua în care, cu emoție, încheiem un nou an școlar, o nouă filă din cartea vieții.

Pentru voi, promoția anilor 2017-2021, ultimul clopoțel marchează sfârșitul anilor de liceu și…un nou început al devenirii voastre.

Este un moment încărcat de emoţii profunde, atât din partea absolvenţilor, cât şi a cadrelor didactice, adevărații făuritori de suflete.

Câte emoţii poate să trăiască un absolvent!

Dacă toate poveştile încep cu „a fost odată”, într-o clipă de răgaz din viaţă o să ne amintim că „au fost odată nişte copii minunaţi care învăţau şi nu prea jocul amar al vieţii, dar care au fost elevii noștri”…

Încet, dar sigur, pe măsură ce anii au trecut, tinerii de acum patru ani s-au maturizat, au acumulat informaţii noi şi s-au format profesional.

Dragi absolvenţi, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment reprezintă o punte de legătură spre viitor!

Gândul nostru se îndreaptă acum și către voi, dragi părinți: vă mulțumim că ați fost alături de copiii dumneavoastră, că aţi suferit alături de ei şi i-aţi susţinut în devenirea lor profesională, umană şi intelectuală. Astăzi vă puteţi bucura din plin de reuşita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale dumneavoastră.

Dragi elevi, încercați să trăiți frumos, să fiţi călăuziţi în viaţă de cele trei valori absolute, fundamentale, ale omului: Adevărul, Binele şi Frumosul.

Ziua de ieri să vă fie amintire și cea de mâine promisiune. Să vă bucurați de reușite depline!

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

prof. Sabin-Gavril PĂȘCAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *