LA MULŢI ANI, OMULUI DE CULTURĂ DIMITRIE POPTĂMAŞ !

   În această zi de 25 aprilie ţin să îi urez cele mai sincere urări aniversare, în zi de naştere, scriitorului Dimitrie Poptămaş, fost director al Bibliotecii Judeţene şi preşedinte al Fundaţiei Culturale „Vasile Netea”. La mulţi ani, sănătate, fericire, bucurii şi împliniri. Vă urmăresc activitatea pe plan cultural de 15 ani şi mă minunez de fiecare dată de energia şi pofta de viaţă pe care o degajaţi când vă întâlnesc la o lansare de carte, la o emisiune de televiziue, la un simpozion, când vă citesc o apariţie editorială sau pur şi simplu când discutăm la telefon ori ne vedem la o cafea la vreo terasă ori în casa unui prieten comun.

   M-am gândit mult la ce pot să îi urez eu unui om care din 1938 şi până în 2022 a trăit tot ce se putea trăi într-o lume în neostenită transformare, prin filtrul ochiul de bibliotecar, metodist, scriitor, director de bibliotecă şi editorialist ?  

   Stimate Domnule Poptămaş, pot doar să vă doresc ca bucuria vieţii şi inspiraţia să vă însoţească fiecare moment al vieţii dumneavoastră, să aveţi parte de multe zile zile senine să deveniţi cel mai longeviv membru pe arborele genealogic al familiei, depăşind-o pe străbunica Maria Cheţan care a trăit 104 ani.

   La împlinirea celor 84 de ani, vreau să vă mărturisesc un secret, pentru mine reprezentaţi un model rar de om adevărat privind calitatea vieţii în plan personal, profesional şi social care întrucipează acea fascinantă capacitate creatoare a senectuții, care adună toată cunoașterea unei vieți lungi, o transformă în înțelepciune și o dăruiește mai departe, generațiilor mai tinere. 

Vă îmbrăţişez cu mult drag, Matei R. Mihai

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.