LA MULŢI ANI, DOMNULE LEON STOICA !

Pe data de 2 mai 2021 fostul comisar șef al Poliției Reghin Leon Stoica, și actualul președinte al Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin a împlinit respectabila vârstă de 73 de ani. Site-ul viselenuautermenlimita.ro îi transmite, cu prilejul zilei de naștere, tradiţionalul „La mulţi ani!”, viaţă lungă, sănătate şi cât mai multe împliniri profesionale.

Sărbătoritul zilei a afişat un interes special pentru dezvoltarea umană – în orice fază de manifestare, din tinereţe şi până la senectute. Este un om de onoare care prin funcţiile pe care le-a îndeplinit de-a lungul anilor a fost un exemplul de moralitate şi cinste, spirit civic şi responsabilitate. Leon Stoica şi-a folosit inteligenţa şi înţelegerea psihologiei umane pentru a-şi cultiva diplomaţia atât în perioada în care a activat în Ministerul de Internecât şi a continuat cu ea în ultimii zece ani în domeniul protecţiei sociale pe funcţia de preşedinte al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin. Este un om respectat de la simpli cetăţeni la pensionarii din toate straturile sociale până la primari, prefecţi, parlamentari şi ambasadori.

Este un as când vine vorba de introspecţia psihologiei umane şi procesul de gândire al oamenilor calităţi dobândite în Școala de Poliție a Ministerului de Interne din București, pe care a absolvit-o cu brio în anul 1971. Corectitudinea, rigoarea, punctualitatea şi asumarea răspunderii, au fost principalele aspecte care l-au determinat să aleagă meseria de om al legii. Leon Stoica a absolvit și Facultatea de Drept din București, promoția 1973, un curs intensiv de limba franceză, și nu în ultimul rând un masterat în Administrație Publică la Târgu-Mureș.

A lucrat ca ofițer de poliție în Miercurea Ciuc, Sighișoara și Reghin unde locuiește din anul 1976. În cadrul Poliției Reghin a activat în perioada 1976-2004, iar după 33 de ani în slujba legii, s-a pensionat cu gradul de colonel și funcția de comisar șef, pentru prestația și eforturile depuse în realizarea misiunilor încredințate. (Singurul motiv pentru care nu a fost promovat în funcţia de comandant al Miliţei Reghin înainte de 1989 a fost pentru faptul că socrul său a fost deţinut politic).

În anul 2011 a fost ales membru în Consiliul de Administrație a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin, iar din anul 2012 a fost ales președinte C.A.R.P. Reghin. Pe 25 martie 2019, la ultima Adunare Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, a fost reales pe funcție, cu 143 de voturi din 146 valabil exprimate.

Sărbătoritul este căsătorit din 3 octombrie 1973 cu Marcela Stoica și anul acesta se pregăteşte să aniverseze „Nunta de Ametist” la 48 de ani de căsnicie. Din acest mariaj s-au născut doi copii: Maria Ximena, căsătorită Moldovan, (avocat, cadru universitar la Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu-Mureș care în 2017 și-a dat doctoratul în Științe Juridice la Universitatea Sapienza din Roma) și Paul Stoica consilier juridic şi un mare pasionat de snooker. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.