LA MULŢI ANI, DOMNULE IOAN BUŢIU !

Puțini oameni își duc viața așa cum au început-o: cu demnitate și omenie! Și, mai ales, cu conștiința misiunii îndeplinite. Un astfel de OM deosebit, un fel de apostol într-ale educaţiei a fost și este Ioan Buţiu, cel care a plecat din satul Căcuci, comuna Beica de Jos și a urcat, treaptă cu treaptă, spre desăvârșirea sa profesională, morală și umanistă.

Astăzi, îi spunem „La mulţi ani!” seniorului Ioan Buţiu fost învăţător şi membru al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin. Îndrăgitul pensionar care a muncit toată viaţa în folosul semnilor săi şi binelui public şi care locuieşte în Reghin de la 1 Decembrie 1980, a împlinit 84 de ani.

În urmă cu 77 de ani, sărbătoritul a supravieţuit printr-un miracol după ce unul din fraţii săi a încercat să fărmiţeze un proiectil de război cu un ciocan. După prima lovitură de ciocan, proiectilul metalic a explodat între ei, fratele mai mare al lui Ioan, în vârstă de 9 ani, a decedat pe loc, iar cel mai mic în vârstă de 5 ani a decedat o lună mai târziu.

În acea zi de 14 septembrie 1944 copilul de doar 7 ani a beneficiat de un ajutor suprem de natură divină, să poată supravieţui în urma unei astfel de explozii în condiţiile în care se ştie că efectul omorâtor al celor 1500 de fragmente produse de o grenadă și împrăștierea acestora poate ajunge la 100 de metri. Soarta a avut însă alte planuri pentru el şi peste ani de zile i-a dat să formeze sute de caractere, fiindcă Ioan Buţiu a ajuns să îmbrăţişeze în anul 1955 o misiune nobilă, cea de învățător, care înalță efigia intelectuală și spirituală a unui om. Iar după 31 de ani în slujba educaţiei şi alţi 27 de ani munciţi în cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin în care a pus lumina reflectorului pe ceilalti, accentuând idealurile şi obiectivele de valoare ale celor din jurul său, s-a retras din viaţa publică convins că viaţa e un dar de la Dumnezeu, iar bătrâneţea e un privilegiu.

Site-ul „viselenuautermenlimita.ro” îi urează să aibă parte de tot ce poate fi mai bun şi mai frumos pe lume, multă sănătate, bucurii alături de cei dragi şi viaţă lungă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.