Înaltpreasfinţitul Irineu Părinte irineu a prezidat conferinţa preoţească de toamnă înn Protopopiatele Sighişoara şi Târrnăveni

Arhiepiscopia Ortoddoxă Alba-Iulia a anunţat că vineri, 12 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatele Sighișoara și Târnăveni, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 10.00, în biserica „Sfânta Treime” din municipiul Sighișoara, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor în interiorul locașului de închinare. Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Taina Spovedaniei în viața duhovnicească a preotului și a comunității parohiale”, tema conferinței cuprinzând trei mari capitole: (1) „Aspecte teologice privitoare la Taina Mărturisirii păcatelor în spiritualitatea ortodoxă”, (2) „Importanța Tainei Spovedaniei pentru viața duhovnicească a preotului și a familiei acestuia” și (3) „Aspecte pastorale legate de Taina Pocăinței în societatea actuală secularizată”.

În prima parte a conferinței, părinții protopopi Ovidiu Dan și Sergiu Dumitru au adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Arhipăstorul nostru a prezidat lucrările sesiunii. Referatele din cadrul întrunirii au fost susținute de către părintele Mihai Ciacîru, păstor al comunității credincioșilor parohiei Bahnea (protopopiatul Târnăveni), părintele Mircea Moga, preot slujitor la Capela Spitalului Municipal din Târnăveni, părintele Cosmin Solomon, păstor al parohiei Ormeniș (protopopiatul Sighișoara), părintele Ionuț Călin, preot al comunității credincioșilor din parohia Nadeș (protopopiatul Sighișoara), și părintele Ion Staicu Mitea, preot al parohiei Sighișoara IV, sector 2. La final, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a oferit clericilor prezenți îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.