ÎN PRIMELE 11 LUNI ALE ACESTUI AN, CARP REGHIN A ACORDAT ÎMPRUMUTURI ÎN VALOARE DE 10.419.045 LEI

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) Reghin cu sediul în strada Sării nr. 11, continuă și în 2020 să fie alături de membrii săi, 11.236 la număr, jumătate din acești fiind din Reghin, restul din mediul rural din 81 de localităţi.

În primele 11 luni ale anului curent a reuşit să acorde 2715 împrumuturi financiare în valoare de 10. 419. 045 lei în ciuda faptului că în perioada “Stării de Urgenţă” şi “Stării de Alertă” instituite în România pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin a fost închisă în perioada 23 martie – 18 mai. 

Leon Stoica, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ne-a declarată că organizaţia condusă de acesta oferă împrumuturi membrilor săi cu o dobândă de 8 % până la suma de 3.000 lei şi o dobândă de 10% la sume până la 30.000 lei. CARP acordă totodată şi împrumuturi în situaţii deosebite pe bază de indicaţii medicale în caz de operaţii a membrilor cu o dobândă de doar 5%.

Acesta a mai precizat că în cazul împrumuturilor care nu depăşesc nivelul fondului de cotizaţii şi nu necesită giranţi, dobânda scade la 4% la sume de până la 3.000 lei până la 4% iar la sume peste 3.000 lei dobânda percepută este de doar 5 %.


CARP REGHIN A ACORDAT ÎN PERIOADA IANUARIE – NOIEMBRIE 2020 AJUTOARE NERAMBURSABILE MEMBRILOR ÎN VALOARE DE 36.500 LEI 


Casa de Ajutor a Pensionarilor Reghin, acordă membrilor săi totodată mai multe ajutoare nerambursabile pentru compensarea parțială a costurilor. Conform declaraţilor preşedintelui Leon Stoica pe lângă ajutoarele rambursabile Asociația CARP a mai acordat în primele 11 luni ale anului şi o serie de ajutoare nerambursabile pentru 136 de cazuri în valoare de 36.500 lei.

Pentru compensarea plăţilor la ochelari de vedere C.A.R.P. Reghin a acordat ajutoare la 469 de persoane în valoare de 98. 200 lei.

Pentru bilete de tratament în staţiuni balneare a acordat suma de 3.700 lei la 74 de persoane.

Pentru excursii s-a plătit suma de 2.300 lei la 46 de persoane.

Pentru proteze dentare s-a plătit suma de 21.300 lei pentru compensarea cheltuielilor pentru 260 de cazuri.

Pentru operaţii oftalmologice s-au oferit ajutoare compensatorii la 68 de cazuri în valoare totală de 13.600 lei.

În total au beneficiat de ajutoare nerambursabile 1464 de cazuri cu o valoare totală de 535. 674 lei. 


CASA DE AJUTOR RECIPROC A PENSIONARILOR DIN REGHIN OFERĂ ŞI ÎN ACEST AN DE SĂRBĂTORILE DE IARNĂ PACHETE CU ALIMENTE PENTRU NEVOIAŞI ! 


Totodată în această perioadă dificilă cauzată de criza COVID-19 Consiliul de Administraţie al C.A.R.P. Reghin s-a străduit să găsească soluţii cât mai umane de rezolvare amiabilă a litigiilor cu membrii cu rate restante şi cu împrumuturi nerestituite la termenele convenite prin contract faţă de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Iar pentru că nevoi sunt destule la bătrâneţe şi impactul coronaviruslui creşte de la o zi la alta reprezentanţii C.A.R.P. Reghin se aşteaptă ca numărul solicitărilor de împrumuturi să crească în următoarea perioadă.

Preşedintele C.A.R.P. Reghin, Leon Stoica a mai precizat în încheiere că şi anul acesta organizaţia pe care o conduce pregăteşte pachete cu alimente pentru persoanele cu situaţie materială critică din fonduri proprii şi cu ajutorul câtorva sponsori inimoşi:

Societatea Comercială Pansab S.R.L., care oferă zilnic pâine pentru 45 de persoane nevoiaşe în cursul anului iar cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi de Crăciun oferă 250 de cozonaci.

S.C. Mirdatod S.R.L. Ibănești, oferă anual produse lactate pentru 250 de persoane nevoiaşe.

Serele Dalin S.R.L. Care are ca obiect de activitate cultivarea de legume oferă anual roşii pentru 250 de pachete.

Farmacia “Ecofarmacia ” din Reghin oferă anual o serie demedicamente și ceaiuri pentru persoanele vârstnice.

S.C. Remex S.A. oferă anual un ajutor financiar pentru pachetele cu alimente destinate persoanelor nevoiaşe.

Firmele Gliga oferă anual fructe pentru pacetele cu alimente dedicate persoanelor vârstnice.

Conform reprezentanţilor CARP Reghin valoarea pachetelor cu alimente de Sărbătorile de Iarnă se ridică la suma de 9200 lei din care 60% din costuri sunt acoperite din fondurile CARP iar 30% din sponsorizări.

În imagine Leon Stoica, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin împreună cu Septimiu Branea membru în Consiliul Director al CARP Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *