În prima interpelare în calitate de parlamentar Dumitriţa Gliga cere în scris Guvernului Cîţu respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății!

Pe 12 ianuarie 2021, deputata reghineană, Dumitriţa Gliga a înregistrat la sediul Guvernului o interpelare în scris în atenţia domnului prim-ministru al României, Florin Cîţu şi a domnului ministru al Sănătăţii, Vlad Vasile Voiculescu legată de „Respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătăţii” la care a solicitat răspuns în scris. Vlad Vasile Voiculescu ministru al Sănătăţi în Guvernul Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dacian Cioloş are termen conform Legii să răspundă la intervenţia reghinencei până în 3 februarie anul curent.

„Recent, prin OUG nr. 226/2020, Guvernul Cîțu a decis stoparea oricăror creșteri salariale și înghețarea veniturilor personalului bugetar la nivelul lunii decembrie 2020, inclusiv a celor din domeniul sănătății, respectiv infirmieri și brancardieri.

În acest context și în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții cadrelor medicale afectate, am adresat astăzi la Parlamentul României o Întrebare Domnului Florin Cîțu, Prim-ministrul României și d-lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, legată de respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății.

Este extrem de important și urgent să aflăm care este abordarea Guvernului în legătură cu aspectele semnalate, precum și în ce fel sunt respectate și incluse, în proiectul de Lege al Bugetului de Stat pe anul 2021, prevederile Legii 153/2017, privind creșterea anuală a veniturilor categoriilor de personal sanitar menționate.” a fost mesajul postat de deputatul Dumitrița Gliga pe pagina personală de Facebook pe care este urmărită de peste 4500 de internauţi. 

Textul integral al interprelării adresate de către deputata PSD, Dumitrița Gliga, Prim-ministrului României, Florin Cîțu și ministrului Sănătății, Vlad Vasile Voiculescu poate fi citit aici: http://www.cdep.ro/interpel/2021/i16A.pdf 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.