În județul Mureș, rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 44,43 %

ISJ Mureş a precizat prin intermediul unui comunicat de presă că Ministerul Educației a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021 (înainte de înregistrarea contestațiilor).

„În județul Mureș, rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 44,43 %. Din promoția curentă, 44.85% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte). Procentul notelor între 5 și 7 este de 36.45%. Şapte candidați au obținut nota 10 la disciplinele: biologie (1), arte vizuale (1), pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (educatoare) (3), limba maghiară maternă (2). Totodată 395 candidați au obținut note între 7 și 9,99.”

În acelaşi comunicat semnat de inspectorul şcolar general prof. drd. Sabin-Gavril Păşcan se mai precizează faptul că „La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 939 candidați din totalul de 1112 de candidați înscriși. În centrele de evaluare au fost notate 889 de lucrări. 49 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, iar 1 candidat a fost eliminat. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022. Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail până în data de 28 iulie, ora 12:00.”

În finalul comunicatului se mai arată că rezultatele finale se afișează în data de 3 august la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site. „Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.” (E.V.)

Sursa foto: https://www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *