ÎN CURÂND VĂ PREZENTĂM POVESTEA CELEI MAI LONGEVIVE FEMEI DIN BEICA DE SUS

    Pe data de 20 martie 2022, site-ul „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă în exclusivitate povestea doamnei Viorica Truţa, decana de vârstă a satului Beica de Sus comuna Beica de Jos din judeţul Mureş. 

    Cea mai vârstnică locuitoare din Beica de Sus a fost inclusă în proiectul „Pe Urmele Celor Mai Longevivi Oameni Care Au Trăit În Transilvania” motiv pentru care cititorii noştri vor descoperi un nou, tezaur uman viu din Ardealul de Nord a cărei bagaj de viață revărsat în fața reportofonului jurnalistului Matei R. Mihai înseamnă o bucățică de normalitate și frumos din România de nu demult.

    Viorica Truţa a dus o viaţă simplă, a fost o femeie vrednică, respectată în comunitate şi foarte iubită. Toată lumea se minunează cât de lucidă şi de vioaie este la vârsta ei, această aspirantă la vârsta de 100 de ani, având în vedere faptul că, Beica de Jos, comuna sa de baştină, deţine locul I în clasamentul celor mai longevive femei care s-au născut în judeţul Mureş şi care au atins vârste cuprinse între 94 și 109 de ani.

     Prin simplitatea ei regală, nonagenara, Viorica Truţa din Beica de Sus oferă o lecţie de longevitate cu vorbe din folclor şi ne dovedeşte prin propriul ei exemplu că bătrâneţea constituie preţul fabulos plătit pentru a deveni înţelept. (S.B.)

În imagine de la dreapta la stânga preotul paroh Ionuţ Timoce, nonagenara Viorica Truţa şi jurnalistul Matei R. Mihai

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.