În amintirea ta !

          Glasul duios al clopotelor vestește plecarea în veșnicie a unui prieten drag, Nicolae Marin Șara, dar va trăi în gândul nostru prin ce a lăsat în urmă. Timp de 48 de ani a funcționat la Biblioteca Municipală ,,Petru Maior” din Reghin, unde trei decenii a fost directorul acestei unități.

         Din anul 2005, a reînființat Despărțământul Reghin al ASTREI, care a fost interzis în perioada comunistă, avându-l alături pe juristul Ilie Frandăș în funcția de secretar al ASTREI.

        A înființat publicația ,,Gazeta Reghinului” și,  împreună cu prof. Grigore Ploeșteanu, a publicat primele volume ,,Reghinul Cultural”. A fost unul din oamenii de seamă ai culturii reghinene.

      Pentru meritele sale, a fost onorat cu multe distincții, din care amintim : ,,Omul anului” în 1993, ,, Bibliotecarul anului” în 1999, Diploma de merit ,,Magna cum laude” în anul 2005, ,,Meritul cultural în grad de cavaler” și multe altele. A reînființat revista ,,ASTRA Reghineană”.

    În acest moment de doliu pentru cultura reghineană, scriem aceste cuvinte când ne despărțim de bunul nostru prieten, Nicolae Marin Șara, când el a plecat la întâlnirea cu cei care au trăit pe pământ. A încheiat 80 de ani de viață frumos trăită. Acum, la despărțire,  îmi vin  în minte cuvintele scriitorului român, Alexandru Vlahuță : ,,Nu de moarte mă cutremur, ci de veșnicia ei”.

     Cu profund respect, prof. Ioan Torpan  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *