Episodul VI < Recunoaşteţi personajul? >

În fiecare săptămână, în perioada 12 august 2020 – 12 august 2021, la rubrica „Concurs“, vom prezenta câte o fotografie din copilăria sau adolescenţa unei personalităţi din istoria şi prezentul Reghinului. Vă provocăm să recunoaşteţi personajul, trimiţând răspunsurile dumneavoastră la adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com, cu menţiunea : Pentru concursul «Recunoaşteţi personajul?». Termenul-limită de trimitere a răspunsurilor: prin e-mail este în decurs de 10 zile de la postarea fiecărei fotografii din concurs. Răspunsurile trebuie să fie însoţite de adresă şi de numărul dumneavoastră de telefon. La finalul concursului, participantul cu cele mai multe răspunsuri corecte va fi câştigătorul unui premiu surpriză. În cazul în care vor exista mai mulţi participanţi care vor da răspunsuri corecte şi vor ajunge la egalitate de puncte, câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi.

 


Protagonista acestui episod în urmă cu 80 de ani era considerată una dintre cele mai frumoase femei din oraşul Reghin. A fost nepoata unui învăţător, tatăl ei a fost un bancher faimos iar mama sa, sora unui avocat celebru fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş şi important acţionar în cadrul Rafinăriei şi Fabricii de Spirt „Mendel Farkas şi Fii S.A.” din Reghin. 

Doamna din imagine a fost nepoata unui „Cetăţean de Onoare al Municipiului Reghin” (care are sculptate două busturi pentru meritele sale aduse Reghinului şi României) şi a unui preot şi profesor de teologie care a reprezentat „Reuniunea învăţătorilor g.c. de la Alba-Iulia şi Făgăraş în cadrul Mari Adunări Naţionale de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918 şi în memoria căruia autorităţile Blajului au ridicat o statuie.  

Unul din verişorii femeii din imagine în anii `50 s-a sinucis din pricina comunismului, aruncându-se de pe geamul locuinţei sale ca să nu fie dus la Canalul Dunăre-Marea Neagră de organele de Securitate! Doamna din imagine a fost căsătorită de două ori prima oară cu un profesor şi a doua oară cu un procuror. Fotografia a fost realizată la Reghin la 25 iulie 1939 în studioul celebrului fotograf regal Georg Heiter ! Protagonista acestui episod mai are la Reghin un nepot, fiu de preot care dacă îngăduie Dumnezeu pe 7 iunie 2020 va împlini venerabila vârstă de 90 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.