EMMA PETER A ÎMPLINIT 100 DE ANI !

       În urmă cu câteva zile Emma Peter născută la Reghin pe 15 ianuarie 1921 a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani fiind cea de-a 9 femeie cunoscută din istoria municipiului care a depăşit un secol de viaţă şi care a participat la propriul ei centenar. Emma este fiica notarului Peter Ştefan din Apalina şi al Elvinei Nösner ( 1896 – 1974). Site-ul “viselenuautermenlimita.ro” îi doreşte în continuare multă sănătate şi cât mai multe zile senine alături de cei dragi şi îi acordă o <Diplomă de Excelenţă> pentru că a intrat în clasamentul celor mai longevivi localnici care au trăit vreodată în Reghin”.

.      Primul cetățean al Reghinului cu numele de Nösner a fost Ernst Friedrich care s-a mutat din Mediaș, pe un post de funcționar în cadrul Primăriei din Reghinul Săsesc. Era anul 1888 când s-a mutat în orășelul de circa 8.000 de locuitori condus de primarului Goller Michael Georg, care îl avea director al Despărțământului Astrei Reghin pe avocatul Patriciu Barbu, când singurul medic român din oraș era Alexandru Ceușianu și cei mai renumiți comercianți din oraș erau macedonienii din neamul Marinovici iar cei mai bogați antreprenori familiile : Schwarz, Goldfinger și Teplansky. Familia Nösner de-a lungul anilor s-a contopit cu familile Wellman , Schuller, Hermann, Nagy, Herbert, Graef, Peter sau Crăciun prin înrudiri matrimoniale. Este curios faptul că aproapte toţi descendenţii familiei Nösner au fost longevivi şi au trăit până la adânci bătrâneţi exceptându-i pe membrii care au fost ucişi în timpul celui de Al Doilea Război Mondial  şi de pruncii care au murit la naştere.

       Emma Peter este verişoara fostului primar Helmuth Emil, Nösner din Reghin în vârstă de 92 de ani şi al reghinencei Gerda Nösner  (măritată Schuller) în vârstă de 97 de ani, stabilită în Germania în orașul Hidelberg. 

 

În această fotografie de epocă apare Ernst Friedrich Nösner din Reghinul Săsesc, încojurat de fii şi ficele sale. Sărbătorita zilei Emma Nösner care a împlinit 100 de ani apare în fotografie în braţele mamei sale Nösner Elvine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *