DAN LEORDA AR FI îMPLINIT AZI 63 DE ANI !

S-a născut pe data de 2 mai 1962, în Tecuci și a absolvit facultatea de Metalurgie și Știința Materialelor din Galați, promoția 1986. A primit repartiție la Intreprinderea I.M. Republica din Reghin unde în 1988 a devenit șef de secție și în 1989 a fost numit director peste 5000 de angajați. În 1998  s-a privatizat și a înființat firma “SC Porfacom SRL” care a devenit un brand de Reghin și care ar fi continuat și azi să fie o societate de prestigiu dacă ar mai fi trăit. Un edificiu care ne v-a aminti mereu de el este Biserica Ortodoxă ,,Sfântul Gheorghe” din Reghin a cărui cupolă a proiectat-o Dan Leorda cu mâna sa.


Ca sportiv Dan Leorda a jucat tenis de masă din copilărie și în 2006 a devenit inițiator al Mișcării “Amatur” la tenis de masă la Reghin împreună cu Kantor Imre, Sebi Vultur și regretatul Mircea Toncean. S-a stins din viață în 2008 în urma unui cancer pulmonar și azi fiul său Rareș Leorda duce mai departe steagul familiei Leorda în tenis de masă care din 2005 s-a stabilit în București unde a jucat în Divizia B și în Divizia A la Sport Kombat București.

Ultimul turneu important la care a jucat Dan Leorda a fost în 2007 la Brașov. A fost pasionat trup și suflet de acest sport de masă și și-a folosit economiile proprii pentru a organiza primele turnee la Reghin și a fost totodată un mare filantrop care a sponsorizat mulți copiii care aveau potențial în tenis. A fost un model de admirație profesională care a rămas loial Reghinului, principiilor care i-au călăuzit viața și valorilor bazate pe muncă, cinste, onestitate și fair-play.

Momentan memorialul de tenis de masă care poartă numele regretatului, Dan Leorda a ajuns la a XI-a ediție și este cotat ca fiind unul dintre cele mai puternice turnee de tenis de masă din România. Competiția a crescut de la an la an, tinde să devină un fenomen și a reunit în ”orașul viorilor” într-un deceniu peste 1500 de iubitori ai tenisului de masă pentru un scop nobil.


BINECUVÂNTATĂ SĂ-I FIE MEMORIA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *