COMEMORARE IOAN MOISE LA 39 DE ANI DE LA TRECEREA LA CELE VEŞNICE A CELUI MAI RENUMIT UCENIC AL FOTOGRAFULUI REGAL „GEORG HEITER”

La 10 martie 1982, se stingea, din viaţă la Reghin, fotograful Ioan Moise, cel mai renumit ucenic al maestrului Georg Heiter care i-a fost alături fotografului regal încă din anul 1927. S-a născut în anul 1900 la Iernuţeni, avut trei fraţi şi 5 copii a fost greco-catolic până în 1948 când a fost interzis cultul şi a trecut la ortodocsi dar a frecventat mai mult biserica catolică. Prin meseria care a avut-o a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi reghineni din epoca sa. După o carieră de aproape 50 de ani în studioul foto din Strada Mihai Viteazul nr. 7 fotograful Moise a trecut la cele veşnice în cel de-al 82-lea an al vieţii sale în aceeaşi lună ca şi mentorul său Georg Heiter la o distanţă de 35 de ani şi 2 zile.

După moartea fotografului a preluat ştafeta fiul său, Ioan Moise, Jr. care a continuat meseria tatălui său până în 1989 când s-a demolat clădirea tip vagon a studioului care era compusă din 7 camere. Din 1993 pe amplasamentul vechiului studio foto funcţionează Magazinul „Big” şi sediul firmei Dacia SA, administrată de omul de afaceri Leon Pop. 

Memoria să-i fie binecuvântată! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *