LUMÂNĂRILE DE PE MORMÂNTUL CLAUDIEI PESCAR NU SE STING NICIODATĂ !

   Anul acesta pe data de 3 septembrie regretata femeie de afaceri Claudia Carmen Pescar ar fi împlinit vârsta de 59 de ani. Chiar dacă au trecut deja trei ani de la trecerea la cele veşnice a reghinencei, de pe mormântul acesteia din cimitirul Bisericii Ortodoxe Române „Sfânta Treime” din Reghin nu lipsesc florile aduse de persoanele care au iubit-o şi lumânările de pe mormântul ei nu se sting niciodată.

     Am auzit de acest lucru în urmă cu mai bine de 6 luni şi nu mi-a venit să cred însă datorită faptului că în acelaşi cimitir îşi dorm somnul de veci câteva personalităţi ale Transilvaniei dragi mie de fiecare dată când m-am recules la mormintele lor am trecut şi pe la mormântul Claudiei Carmen Pescar pe care am şi cunoscut-o personal şi de care îmi amintesc cu drag că era genul de persoană care nu întorcea niciodată spatele oamenilor care aveau probleme şi  care îi cereau ajutorul şi că de multe ori în viaţă bunătatea i-a fost considerată o slăbiciune şi nu o calitate. Într-adevăr se pare că familia şi în special fiica acesteia o venerează atât de mult încât are grijă ca mormântul mamei sale să fie permanent decorat cu vaze cu flori sau flori în ghivece şi jardiniere, icoane şi fotografii ale Claudiei Pescar flancate de lumânări care ard liniştit şi curat şi de care cineva se îngrijeşte să nu se stingă niciodată. 

 Chiar şi părintele Dimitrie Gherman care slujeşte de peste 18 ani la Biserica „Sfânta Treime” mi-a mărturisit că este impresionat de acest fapt inedit şi că nu a mai întâlnit un asemenea caz ca un mormânt să fie atât de des împodobit cu flori mereu proaspete şi ca unei persoane trecută la cele veşnice să i se aprindă candele în cimitir în fiecare zi şi nu doar când sunt sărbători şi pomeniri. 

     Regretata Claudia Pescar a fost un copil minune care în opt clase nu a ratat niciun premiu întâi. „Părinţii mă rugau să mai las şi pe alţii la premiul întâi, eu fiind deja prea ambiţioasă şi prinzând gustul de a fi mereu prima, atât la carte cât şi la diverse concursuri, de şah sau karting, unde am ajuns la niveluri de concurs naţional”, declara Claudia Pescar, într-un interviu în urmă cu 12 ani şi spunea că s-a gândit că va ajunge să conducă vreodată o afacere decât după 1989. Între timp, sentimentul de compasiune l-a încercat pe perioada în care a lucrat în sănătate. „Ca asistentă medicală nu exista bolnav pentru care să nu mă implic. Mereu am avut o sensibilitate crescută faţă de oamenii de o provenienţă socială modestă – chiar am adus acasă purici şi păduchi, de la copiii ce-i ţineam în braţe”, mai preciza Claudia Pescar în cadrul aceluiaşi interviu.  

     A absolvit Facultatea de Drept la Oradea şi fost un model de admirație profesională care prin calitățile sale incontestabile de manager în cadrul firmei Grand Hotel SA și de proprietară a Castelului Regal Lăpușna a transformat cu succes două proprietăți cu risc în mărci veritabile în sfera operatorilor de turism și de cazare din județ și chiar din țară. Grand SA sub conducerea Claudiei Pescar a  ajuns Membru de Aur în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Mureș și era un nume cu care noi reghinenii ne mândream pentru performanțele economico-financiare obținute, standardele impuse în materie de servicii hoteliere și nu în ultimul rând pentru etica relațiilor de afaceri în turism pentru care Claudia Pescar a militat ani la rând cu consecvență și bun-gust.

 Dumnezeu să-i binecuvânteze memoria ! 


Chiar şi părintele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.