A fost odată Irén Olainek Oros !

Oamenii de ştiinţă din întrega lume încearcă să găsească antidotul pentru a opri procesul de îmbătrânire de sute de ani, optimiştii spun că nu va mai dura mult până când cercetătorii vor crea o pastilă anti-îmbătrânire.
Până atunci însă vă prezentăm un colaj foto cu centagenara Irén Olainek Oros din Reghinul Săsesc care a trăit aproape 104 ani fără să citească nici o carte despre longevitate dar care a îmbătrânit frumos şi a sfidat timpul printr-o reţetă de viaţă numai de ea ştiută.
S-a născut într-o familie modestă cu 4 copii, a fost căsătorită de două ori acumulând 29 de ani de mariaj şi 35 de ani de văduvie. A avut doi copii, a trăit 103 ani şi 11 luni şi a fost de-a lungul vieţii: moaşă, cârciumăreasă şi muncitoare la un gater.
A fost o femeie care a iubit viaţa şi care chiar şi atunci când a fost greu încercată de Dumnezeu a continuat să aprecieze şi să înveţe din tot ceea ce i-a oferit destinul.
Prin capacitatea de a observa viaţa din jurul ei fără idei preconcepute şi fixe, Irén a văzut multe lucruri care le-a scăpat altora. Cei care au cunoscut-o mi-au spus că reghineanca a ştiut întotdeauna să se izoleze de elementele volatile, extreme şi deranjante din jurul ei deoarece vedea adesea neobişnuitul din obişnuit.
Mâncărurile preferate ale centagenarei au fost grisul şi tocana cu ceapă iar când a avut de ales între a-şi delecta simţurile cu o cafea sau un ceai a ales întotdeauna băutura obținută prin macerația, infuzia sau decocția plantelor medicinale.
Dumnezeu să o ierte ! Somn de veci binecuvântat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.