A APĂRUT CARTEA „MICĂ ENCICLOPEDIE A SPORTULUI MUREȘEAN” SEMNATĂ DE AUREL RAŢIU

Pe data de 10 martie 2021, ziaristul Aurel Raţiu a postat pe pagina de Facebook ştirea că a ieşit de sub tipar cea mai recentă carte a fostului redactor sportiv de la Radio „România” Târgu-Mureș, intitulată MICĂ ENCICLOPEDIE A SPORTULUI MUREȘEAN, cu subtitlul „Dicționar biobibliografic al sportivilor, antrenorilor, arbitrilor și medicilor sportivi mureșeni”.

„Astăzi a ieșit de sub tipar cartea MICĂ ENCICLOPEDIE A SPORTULUI MUREȘEAN, cu subtitlul „Dicționar biobibliografic al sportivilor, antrenorilor, arbitrilor și medicilor sportivi mureșeni”, al cărei autor este semnatarul acestor rânduri. Lucrarea, apărută într-un format mai mare, B5, cuprinde 575 de profiluri biografice ale unor sportivi, antrenori, arbitri și medici sportivi din județul Mureș, care au scris pagini importante din istoria sportului mureșean/românesc. În această lucrare sunt nominalizați (și) alți peste 950 de performeri ai sportului din acest areal care s-au remarcat în activitatea sportivă, în cele 43 de ramuri de sport nominalizate în carte.

În mod firesc, primul capitol al lucrării este dedicat „Medaliaților mureșeni la Jocurile Olimpice”! Întrucât acum ne aflăm într-o perioadă cu destule restricții, mă văd nevoit să amân lansarea acestei cărți, până când lucrurile se vor îndrepta cât de cât…”.

Aurel Raţiu i-a asigurat pe cei peste 2000 de internauţi care îi urmăresc postările în mediul  on-line că la momentul potrivit, va anunța data, locul și ora lansării enciclopediei. „În curând, cartea va putea fi răsfoită la Biblioteca Județeană Mureș (în sala de lectură sau împrumutată), la Filiala Mureș a Arhivelor Naționale ori la Biblioteca Națională din Capitală. P.S. Mulțumirile mele se îndreaptă spre toți aceia care, din țară sau străinătate, au ajutat autorul cu informații și materiale documentare, care mi-au fost de mare folos în redactarea acestei cărți. Pe curând! Aurel  Raţiu” a mai scris autorul pe pagina de Facebook. 

Felicitări, domnule Aurel Raţiu ! Aşteptăm lansarea cărţii şi să redescoperim sportivii autohtoni de ieri şi de azi care şi-au căştigat un loc binemeritat în această enciclopedie a sportului mureşean prin performanţă, sacrficii şi multă muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.