A 19-a Campanie de Crăciun a Asociației ,,Landlerhilfe” din Austria Superioară a adus la Reghin 22.000 de pachete pentru școlari și preșcolari !

Helmut Atzlinger, directorul asociației ,,Landlerhilfe” din Austria Superioară (Oberösterreich), însoțit de 45 de voluntari, pe data de 14 decembrie au poposit la Reghin, cu o nouă campanie de Crăciun cu 22.000 de pachete  ambalate pe segmente de vârste, încărcate în 23 de microbuze care au fost împărțite preșcolarilor și școlarilor de la toate unitățile de învățământ din Reghin și împrejurimi, prin intermediul Bisericii Evanghelice din municipiu, prin preotul Johann Zey și cu sprijinul Primăriei Municipiului Reghin.

79376189_2529184970663174_8691030064789192704_n

,, Asociația ,,Landlerhilfe” din Austria Superioară  organizează astfel de acțiuni umanitare de 19 ani, și pentru această campanie de Crăciun am aflat că au început strângerea de fonduri,  de dulciuri, articole de igienă, rechizite de școală și jucării, încă din luna septembrie și până acum în decembrie, după o mobilizare exemplară, au strâns în total 22.000 de colete, care în zilele de 15 și 16 decembrie au fost distribuite direct copiilor din municipiu și din împrejurimi” a declarat preotul evanghelic Johann Zey.  

Preotul reghinean a mai precizat că membrii asociației au intenționat să ajungă cu ajutoarele în Ucraina, dar, pentru că le-au lipsit ceva acte nu au primit dreptul de a intra în țară deși au anunțat autoritățile diplomatice din Kiev despre această acțiune umanitară. În aceste condiții voluntarii asociației austriece s-au gândit să le aducă la Reghin. ,,M-au contactat telefonic întrebându-mă dacă putem găzdui la noi pe cei 45 de voluntari împreună cu pachetele. Am răspuns afirmativ, și am anunțat toate instituțiile de învățământ de pe raza municipiului Reghin și din împrejurimi, și cu ajutorul Primăriei Municipiului Reghin, care ne-a ajutat să întocmim listele necesare cu ajutorul cărora am reușit în decurs de două zile să împărțim pachețelele, școlarilor și preșcolarilor pachetele. Pe această cale, țin să le mulțumesc voluntarilor austrieci și domnului Helmut Atzlinger, pentru acest act umanitar impresionant ” a explicat preotul.

Asociația „Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” de la începutul acestei campanii umanitare, care este susținută de statul Austria (Oberösterreich)  și de o serie de sponsori  în fiecare an, livrează peste 300.000 de colete cu ajutorul a câtorva mii de voluntari. 

A 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.