5 centre de vaccinare noi au devenit operaționale astăzi în județul Mureș

Începând de astăzi, 13 aprilie 2021, în județul Mureș și-au început activitatea alte 5 noi centre de vaccinare anunţă Prefectura  Judeţului Mureş. Acestea sunt situate în următoarele localități: Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure. La această dată, județul Mureș are un număr de 19 centre de vaccinare disponibile pentru persoanele cuprinse în etapele II și III. M-am întâlnit cu echipele medicale din centrele de vaccinare deschise la Sâncraiu de Mureș și Sângeorgiu de Mureș, iar în următoarele zile voi ajunge și în celelalte centre deschise astăzi. Alături de eforturile făcute de administrațiile locale pentru amenajarea centrelor, resursa umană are un rol extrem de important în derularea activității de vaccinare. Tocmai de aceea, am ținut să le mulțumesc medicilor, asistenților și registratorilor. I-am încurajat și le-am reamintit că mureșenii își pun speranța în eforturile lor, la fel cum noi toți ne dorim ca vaccinarea să ne readucă normalitatea. Vă îndemn să alegeți unul dintre centrele de vaccinare din județ și să vă vaccinați cu toată încrederea.”  a precizat Prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Potrivit Prefecturii Mureş un număr de 5.928 doze de vaccin împotriva Covid-19 au ajuns ieri în județul Mureș. Dintre acestea, 4.248 aparțin producătorului Pfizer, 1.360 de doze sunt Astra Zeneca, iar 320 dintre vaccinuri sunt produse de Moderna.

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Mureș, de la startul campaniei de vaccinare, până la data de 12 aprilie 2021, 102.755 de doze de vaccin au intrat în județul Mureș. Dintre acestea, 83.825 au fost doze din vaccinul produs de compania Pfizer, 13.330 produse de Astra Zeneca și 5.600 de doze au aparținut companiei Moderna.

Până la data de 12 aprilie, 98.506 doze de vaccin au fost administrate în județul Mureș. Din numărul total al dozelor administrate, 41.819 persoane au primit ambele doze ale vaccinului. Raportat la cele 98.506 doze administrate, au fost înregistrate 28 de reacții adverse comune/minore.

Vă ppzentăm lista cu cele 19 centre de vaccinare din județul Mureș pentru care se pot face programări sau înscrieri pe listele de așteptare :

Târgu Mureș

Casa de Cultura ”Mihai Eminescu” – Strada Nicolae Grigorescu nr. 19, Târgu Mureș (Pfizer)

Sala de sport de la Şcoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza – Strada Bărăganului, nr. 2B, Târgu Mureș (Moderna)

Sala de sport de la Gimnaziul Tudor Vladimirescu – Tudor – Strada Cutezanței, nr. 51, Târgu Mureș (Pfizer)

Casa de Oaspeţi a Primăriei – Strada Plutelor, nr.2, Târgu Mureș (Vaxzevria – Astra Zeneca)

Reghin

Sala de sport Reghin – Parcul Tineretului Reghin (Pfizer)

Casa de Cultură „Eugen Nicoara” Reghin – Strada Spitalului, nr. 11 (Vaxzevria – Astra Zeneca)

Sighișoara

Școala gimnazială ”Zaharia Boiu” – Sala de Sport – Strada Crizantemelor, nr. 20, Sighișoara (Pfizer)

Târnaveni

Sala Victoria Târnaveni – Strada Victor Babeș, nr. 1, Târnaveni (Pfizer)

Luduș

Sala de sport a orașului Luduș – Strada Pieței, nr. 1, Luduș (Pfizer)

Iernut

Sala de sport a orașului Iernut – Strada Iuliu Maniu, nr 4, Iernut (Vaxzevria – Astra Zeneca)

Sărmașu

Sala de sport a orasului Sărmașu – Strada Dezrobirii,nr. 5, Orașul Sărmașu (Vaxzevria – Astra Zeneca)

Ungheni

Căminul Cultural Ungheni – orașul Ungheni, nr. 110/B (Vaxzevria – Astra Zeneca)

Miercurea Nirajului

Căminul Cultural Miercurea Nirajului – Strada Sântandrei, nr. 69, Miercurea Nirajului (Pfizer)

Deda

Sala de sport Deda, comuna Deda, sat Deda, nr. 476 (Pfizer)

Sângeorgiu de Mureș

Hala Sângeorgiu de Mureș – Strada Râtul Morii, nr. 1297 (Pfizer)

Sâncraiu de Mureș

Casa de Cultură Sâncraiu de Mureș – Strada Principală, nr. 188, Sâncraiu de Mureș (Pfizer)

Sângeorgiu de Pădure

Grădiniţa Sângeorgiu de Pădure – Strada Gh. Doja, nr. 17 (Pfizer)

Râciu

Casa de Cultură Râciu – Strada Gh. Șincai, nr. 71 , Râciu (Pfizer)

Gurghiu

Căminul Cultural Gurghiu – Strada Eroilor, nr. 6, Gurghiu (Pfizer)

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. În următoarele zile va fi anunțată data de la care vaccinarea fără programare va fi disponibilă.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș: 021.414.44.65.

Pentru crearea unui cont în platforma națională de vaccinare și programare, Serviciul de Telecomunicații Speciale a creat un tutorial video care cuprinde pașii necesari, aici: https://www.youtube.com/watch?v=yW7wTATwsUg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.