20 DE LUCRURI PE CARE NU LE ŞTIAI DESPRE FOSTUL SUBOFIŢER MARCEL FEIER AZI UN PROSPER OM DE AFACERI !

Zilnic venim în contact cu foarte mulți oameni, care mai de care mai diferiți, cu aspirații proprii, cu liste de valori personalizate, cu propriile definiții ale fericirii și tristeții, și cu multe alte trăsături, care le șlefuiesc un chip unic.

În calitate de jurnalist am cunoscut omul în cele mai diferite și complexe ipostaze, l-am văzut cum reacționează la provocări și cum se comportă atunci când își atinge limitele, cunosc diferența dintre un om care caută să iasă în evidență și unul care cu adevărat o face. Am stat de vorbă cu oameni din toate clasele sociale, i-am promovat, le-am relatat poveştile de viaţă și, recunosc că, de la fiecare am avut de învăţat câte ceva.

Site-ul “viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă azi al şaptelea episod din rubrica săptămânală intitulată “20 de lucruri pe care nu le ştiai despre cei mai populari reghineni de ieri şi de azi”, avându-l ca invitat pe Marcel Feier.

Vorbim de un om fermecător, graţios şi foarte conştient de ceea ce se întâmplă în jurul său. Marcel Feier are un fler în a creea frumuseţea oriunde ar muncii, şi are în sânge arta de a face pe oricine îl caută, să se facă confortabil şi binevenit.

Protagonistul episodului cu numărul 7 al rubricii “20 de lucruri pe care nu le ştiai despre cei mai populari reghineni de ieri şi de azi”, a absolvit o Școală Auto de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre în Piteşti” după care a fost repartizat ca instructor auto și mecanic de TAB-uri, în mai multe unități militare.

După 22 de ani de viață cazonă Marcel Feier a trecut în rezervă ca şi administrator de cazarmă şi şi-a transformat hobby-ul într-o afacere de succes.

Azi, fostul mecanic de TAB-uri deţine unul dintre cele mai importante service-uri auto care deservesc clienții din Reghin şi împrejurimi. Marcel Feier are o experienţă remarcabilă şi repară cele mai sofisticate maşini de la miniautomobile la autoutilitare de 3,5 tone. Este un perfecţionist, exagerat de analitic când vine vorba de diagnoza unui autoturism dar care şi-a câştigat un loc binemeritat în sfera firmelor de prestigiu pe piaţa de profil auto prin muncă sacrificiu şi seriozitate.

La fel şi în viaţa personală, este un adevărat artist pentru că, atenţia sa este mereu concentrată să facă lucrurile frumoase. Marcel Feier se străduieşte să creeze, celor din jurul său, experienţe frumoase. E genul de om care, cât timp eşti în preajma sa, încearcă să te facă să te simţi fericit, fie că e vorba de o conversaţie de 30 de secunde, fie că e vorba de o prietenie de 30 de ani.

Marcel Feier şi soţia sa Angela Feier un cuplu de invidiat

 

1. Patriotismul şi dragostea de ţară le are în sânge, şi are un rofund respect pentru veteranii de război. Lăcrimează când vorbeşte despre strămoşii săi, Alexandru Feier, bunicul din partea tatălui său, care a avut 10 copii şi care, a luptat în ambele războaie mondiale. În al Doilea Război Mondial a luptat până în Munţii Tatra, împreună cu fiul său Petru Feier unde au dat dovadă de eroism pe câmpul de luptă şi, au dovedit prin faptele lor că, dragostea faţă de patrie a fost mai puternică decât frica de moarte.

2. S-a născut pe 14 mai 1966 în comuna Şăulia din judeţul Mureş, în familia lui Vasile şi Valentina Feier şi a fost consătean cu politicianul Ion Aurel Stoica (1943 – 1994), ministru și vicepremier al României, (28 martie 1990 – 28 iunie 1990) şi care a fost cǎsǎtorit cu Mariana Stoica, ambasador al României în Israel.

3. A făcut şcoala primară şi gimnaziul în satul natal, unde a avut-o învăţătoare pe doamna Viorica Maier, o persoană faţă de care are o admiraţie specială.

4. A plecat de la 14 ani de acasă, dintr-o familie de oameni modești de la țară, cu un tată tractorist și o mamă colectivistă la CAP, și a luptat să își depășească condiția umană. A plecat la oraș, hotărât să învețe o meserie, care să îi fie brățară de aur. A muncit mult, a suferit şi a îndurat multe până a reuşit să îşi împlinească visele şi să îşi creeze o viaţă în armonie cu adevărata sa natură. Nu ştiu câţi au crezut în el la început … dar a reuşit.  

5. Pasiunea pentru mașini a lui Marcel Feier, a apărut în urmă cu 37 de ani, când a dat un examen la Școala de Maiştri Militari Auto „Basarab I” Piteşti. A fost admis și, a urmat cursurile actualei Academii de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre din Piteşti, după care a fost repartizat la Centrul de Instrucție a Tancurilor din Făgăraș (Centrul de Pregătire a Infanteriei “Constantin Brâncoveanu” de azi), pe funcțiile de mecanic conductor TABC, TAB 71 și 77, și instructor. La Făgăraș şi-a desfășurat activitatea timp de cinci ani, unde, fostul ofiţer şi-a desfăşurat cel mai bun stadiu de pregătire din toată cariera sa, din punct de vedere auto.

29 septembrie 1985, Marcel Feier la Şcoala Auto de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre din Piteşti

6. La vârsta de 20 de ani a ajuns la Agigea la munci agricole la cules de porumb ca şofer de camion unde şi-a îndeplinit cerinţele de bază faţă de patrie şi a încheiat campania de recoltare în  timp  record.

7. S-a căsătorit pe 24 ianuarie 1987 cu Angela Feier din satul Ercea, comuna Băla, avându-i ca naşi pe Ioan şi Maria Feier şi Aurel şi Valeria Buta.


8. La 22 de ani Marcel Feier a devenit tată, pe 16 iunie 1988, când s-a născut fiul său Adrian Feier, la Spitalul din Făgăraş şi de atunci până azi consideră că este cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu. 

9. În 1986-1991 a trăit în oraşul Făgăraş, unde a fost prins de evenimentele Revoluției Române din 1989. Marcel Feier este unul dintre conducătorii unui TAB la demonstrațiile din Sibiu. La Revoluţie Marcel Feier avea 23 de ani şi era conductor mecanic Tab, în cadrul unei Unităţi Militare din Făgăraş. „Pe 16 decembrie 1989 mă aflam într-un concediu la socrii mei din satul Ercea, comuna Băla, când am primit o telegramă, ca să mă prezint de urgenţă la unitate. Am primit ordin de luptă şi, 11 mecanici de Tab, împreună cu 11 comandanţi de Tab-uri, am plecat din Unitatea din Făgăraş spre Sibiu şi 2 tancuri cu mecanici conductori şi comandanţi de tanc plus personal care deserveau Tab-urile. Din păcate, după Revoluţie nu s-a găsit nici măcar un document în Arhivele Militare de la Piteşti cum că, eu şi colegii mei am fost în acele zile la Sibiu, în timpul Revoluţiei” declară mâhnit fostul conductor de TAB.

10. În anul 1990 a participat în calitate de conductor de Tab, la demonstraţiie din Sfântu-Gheorghe din judeţul Covasna pentru restabilirea ordinii publice.

11. În anul 1991 a fost mutat la cerere, la Unitatea UM 01577 Reghin, situată în Pădurea Mocear. Acolo, în primii ani a îndeplinit funcția de comandant de gardă și ajutor comandant-pluton, al colonelului Vasile Crăciunescu.

12. La 35 de ani a suferit un infarct miocardic, în timp ce conducea mașina spre unitatea militară. Subofiţerul nu știa ce i s-a întâmplat şi a continuat să conducă autoturismul cu coatele, până la unitate şi apoi până la spital.

13. În anul 2005 a trecut în rezervă la cerere, prin Ordonanța de Guvern Nr. 7, de la UM 02855, ca administrator de cazarmă.

14. În paralel cu munca de la Unitatea Militară din 1997, Marcel Feier a înfiinţat un PFA şi a început să repare maşini în timpul liber. Reghineanul lucra singur vara pe iarbă și iarna pe pământ la -30 de grade după orele de program de la Unitatea Militară Mocear. Lucra într-o curte, pe strada Orizontului la nr.12, până seara și, în fiecare Duminică mergea în piața de mașini la Târgu-Mureș, unde vindea piese second-hand.

15. Chiar dacă la 41 de ani a suferit o intervenţie pe cord deschis, de bypass, după perioada de convalescenţă Marcel Feier nu a renunţat la afacere din contră şi-a reluat viața în același stil, reparând mașini, zi de zi.

16. Anul acesta, firma sa S.C.Auto Start Ama SRL” a împlinit 15 ani de activitate dar Marcel Feier nu a uitat în toţi aceşti ani când a urcat pe scara vieţii, să dea bună ziua la toată lumea…

17. Azi are 13 angajați și, este actor principal într-un business capital pentru economia Reghinului, care nu acceptă comercianții de piese auto care scad standardele și care își organizează munca după o precizie de ceas elvețian. În anul 1999 a ridicat primul atelier, apoi în 2005 a construit al doilea corp de clădire şi în 2009 firma a continuat extinderea. Azi, Marcel Feier îşi desfășoară activitatea pe 17 ari de teren şi comercializează piese noi de mașini și piese second-hand. Iar ca recunoaștere a eforturilor sale pe acest segment de piață în 2016 și în 2017 firma sa a fost premiată la Gala Inter Cars a Service-urilor Auto din România în București și la Codlea unde firma reghineană a fost distinsă cu diplome de merit pentru calitatea serviciilor. 

17. După o perioadă de cinci ani de chinuri birocratice, a reușit în anul 2013 să acceseze fonduri europene pentru fiul său care și-a deschis firma SC Adi Feier SRL. Firma fiului său anul acesta împlineşte 8 ani de existenţţă şi este al patrulea corp de clădire edificat de familia Feier.

18. Anul acesta pe data de 24 ianuarie 2021, Marcel a aniversat alături de soţia sa Angela, 34 de ani de căsnicie şi „Nunta de cihlimbar”. De-a lungul anilor, răşina unui arbore devine un mineral trecând prin vicisitudinile spinoase ale diferitelor transformări. A trăi împreună timp de 34 de ani, înseamnă cam acelaşi lucru nu este întotdeauna o sărbătoare: este o muncă zilnică care necesită răbdare, concentrare și o căutare constantă de compromis între două inimi care se iubesc.

19. Marcel Feier face mecanică de 37 de ani şi, entuziasmul cu care lucrează, dăruirea şi pasiunea sa, sunt la cele mai înalte cote. Afacerea de familie nu i-a schimbat caracterul, nobleţea şi omeenia. La cei aproape 55 de ani ai săi, lucrează cot la cot cu angajaţii săi, de Luni până Vineri, între orele 08.00 şi 16.00, unde rezolvă toată gama de probleme mecanice ale autoturismelor, de la miniautomobile la autoutilitare de 35 tone la sediul firmei sale „Auto Start AMA SRL” din strada Subcetate nr. 126 B.

20. Marcel Feier încă mai are multe ambiţii profesionale şi lucruri de dovedit, trebuie doar să îi urmăriţi activitatea şi să îi descoperiţi filozofia de viaţă „Secretul bucuriei în muncă constă într-un singur cuvânt – excelenţă. A şti cum să faci ceva bine înseamnă a te bucura de aceasta”. Marcel Feier ştie să se bucure de ceea ce face dar asta nu înseamnă că nu a avut în viaţă eşecuri şi greutăţi din contră obstacolele l-au făcut să ajungă la o viaţă autentică, bogată şi semnificativă pentru că a crezut întotdeauna în zicala lui Napoleon Bonaparte cum că „Orice soldat poartă în raniță bastonul de mareșal”. 

1 thought on “20 DE LUCRURI PE CARE NU LE ŞTIAI DESPRE FOSTUL SUBOFIŢER MARCEL FEIER AZI UN PROSPER OM DE AFACERI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.