ÎN CURÂND AFLAŢI ISTORIA UNEI CLĂDIRI DIN REGHIN CARE A ÎMPLINIT 140 DE ANI DE LA EDIFICARE

Uneori trecem indiferenţi pe lângă ele sau cunoaştem prea puţin istoria lor, dar, în spatele pereţilor câteodată scorojiţi, se ascund poveşti de sute de ani. Unele sunt monumente cunoscute, altele se află în renovare, dar toate sunt adevărate enciclopedii. Siteul „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă istoria unor clădiri bătrâne care în ciuda aspectului de azi are cel puţin 140 de ani.

Este vorba de clădirea pe care azi majoritatea reghinenilor o ştiu de ” Clubul Colonial” ori de fostul sediu al Poliţiei Reghin însă clădirea are o istorie mult mai lungă, plină de secrete şi  de mituri urbane. Nu este cea mai mare clădire din municipiu în schimb cu siguranţă este edificiul care a avut cele mai multe spaţii comerciale şi chiriaşi de-a lungul timpului.

Pe data de 20 noiembrie vă prezentăm povestea acestui imobil şi cine a fost proprietarul care a avut domiciliul în strada Regele Ferdinand  nr. 2 în anul 1929 ?  Dincolo de faptul că această clădire face dovada bogăţiei saşilor care au locuit în ea unul dintre foştii proprietari a rămas în istorie pentru că în urmă cu 90 de ani a dat în judecată un inventator american care l-a escrocat ca-n filme. În anul 1931 avocatul reghineanului a cerut prin Legaţia României din Washington, pentru clientul său despăgubiri în instanţă în valoare de 180.000 de dolari.

VA URMA 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.