Visele Nu Au Termen Limita
publicitate
Editorial
Vasilică Grama ar fi împlinit astăzi 43 de ani!

Azi instrumentistul Vasile Grama ar fi împlinit 43 de ani însă un accident nefericit ni l-a răpit în seara zilei de 10 august 2018 din această lume în timp ce se afla în concediu alături de familie în stațiunea Eforie…

Azi instrumentistul Vasile Grama ar fi împlinit 43 de ani însă un accident nefericit ni l-a răpit în seara zilei de 10 august 2018 din această lume în timp ce se afla în concediu alături de familie în stațiunea Eforie Nord unde s-a înecat în valurile mării. 

Muzica era pentru el hrană, medicament, aer, cântec, sunet, minune și dorință. Muzica, așa cum înțelegea el să o facă, era un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare, un sunet care plânge cu urechile, cum spunea un mare poet.

A fost un organist redutabil, omniprezent la evenimentele mondene ale Reghinului și a comunităților din împrejurimi care în cei 26 ani de activitate instrumentală și-a consolidat un loc special  în panorama interpretativă a muzicii de petrecere din județul Mureș, un loc pe care nu il va lua nimeni. A fost un mare artist și un om bun care atunci când a plecat a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și o lecție.

Pentru că fiecare om înseamnă o poveste, iar fiecare poveste înseamnă o lecție, îmi voi aminti cu mare drag de fiecare dată când voi vedea o fotografie cu Vasile Grama, energia pozitivă pe care o emana în jurul său, siguranța pe care o avea atunci când începea să mângăie clapele și emoțiile speciale pe care reușea să le transmită prin sunetul muzicii sale.  Însă din păcate mereu va exista și obsedanta întrebare în această lume efemeră „Cum ar fi fost dacă?” în seara zilei de 10 august Vasile Grama ar fi fost în alt loc ”Unde ar fi ajuns azi? ”. 


DSCF1560

Ultimul eveniment la care l-am auzit cântând pe Vasile Grama împreună cu o parte din colaboratorii săi a fost pe 25 martie la petrecerea de Ziua Poliției Române la Complexul Hotelier Marion Pădurea Rotundă

Matei Robert Mihai 

 

About the author

Related Posts

Leave a comment