Visele Nu Au Termen Limita
publicitate
Stiri
„Vânătorii și paznici de vânătoare de poveste!”

Primul foc de armă, de la începutul fiecărui sezon de vânătoare, trebuie tras în memoria vânătorilor de altădată care au călcat țărâna terenurilor cinegetice și care le-au îndrumat primii pași generațiilor următoare către această frumoasă și nobilă pasiune. „Vânătorii și…

Primul foc de armă, de la începutul fiecărui sezon de vânătoare, trebuie tras în memoria vânătorilor de altădată care au călcat țărâna terenurilor cinegetice și care le-au îndrumat primii pași generațiilor următoare către această frumoasă și nobilă pasiune. „Vânătorii și paznici de vânătoare de poveste! ”  este un studiu dedicat pionierilor de pe aceste meleaguri în arta cinegetică realizat de jurnalistul-scenograf Matei R. Mihai. În perioada 20 ianuarie -10 decembrie 2020 site-ul viselenuautermenlimita.ro publică în serial un studiu edificator cu privire la cei mai cunoscuți vânători și paznici de vânătoare ai Domeniului de Vânătoare de la Lăpușna din Munții Gurghiului.

Primul episod va fi dedicat celui mai celebru organizator de partide vânătoare de pe Valea Gurghiului ing. Iosif Pausinger, din Gurghiu căruia i-a fost încredințată organizarea celor mai importante partide de vânătoare de către însuși Arhiducele Rudolf de Hasburg iar mai târziu de către contele Samuel Teleki. Nepoata acestuia s-a căsătorit cu un primar care a ajuns mai târziu un vânător de excepție ce a vânat cot la cot cu cele mai importante capete încoronate ale Europei interbelice și care a fost la un pas să obțină un trofeu mondial.


VA URMA !

About the author

Related Posts

Leave a comment