Visele Nu Au Termen Limita
publicitate
Special
Soprana Barbara Buhofer va cânta în Reghin la Maifest 2019

  Forumul Democrat al Germanilor din România, Biserica Evanghelică C. A. Reghin, și Primăria Municipiului Reghin cu sprijinul sponsorilor : IRUM Reghin, Tămășan Emil, Rusu Paul, Toncean Ducu, Restaurantul Marion Pădurea Rotundă și SC Foto Zeiss Serv S.R.L., organizează duminică,…

 

Forumul Democrat al Germanilor din România, Biserica Evanghelică C. A. Reghin, și Primăria Municipiului Reghin cu sprijinul sponsorilor : IRUM Reghin, Tămășan Emil, Rusu Paul, Toncean Ducu, Restaurantul Marion Pădurea Rotundă și SC Foto Zeiss Serv S.R.L., organizează duminică, 12 mai 2019, tradiționala Serbare de Mai – Ziua Mamei – Serbarea Școlii.


În acest an, tradiționala sărbătoare de mai specifică comunității săsești din Reghin, se va desfășura sub auspiciile motto-ului : „Unde se cântă, ești binevenit!”. Preotul evanghelic Johann Zey a declarat pentru site-ul viselenuautermenlmita.ro că anul acesta organizatorii așteaptă oaspeți din țară din Elveția, Germania și Austria printre care se află personalități de marcă precum:  preotul Klaus Werner Neugeboren din Elveția, soprana internațională Barbara Buhofer, Manfred Schuller, președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Austria și Smaranda Enache, activista pentru drepturile omului și co-președinte executiv al Ligii Pro Europa etc. 

 

Organizatorii au anunțat că ediția din 2019, care va începe ca în fiecare an, la ora 9.30 în curtea Parohiei Evanghelice unde are loc și primirea invitaților. La ora 10.00 sărbătoarea va fi deschisă de slujba religioasă a cărui predică va fi susținută de fostul preot al sașilor din Reghin, Klaus Werner Neugeboren plecat din România în 1980, stabilit azi în Elveția. După ora 11.00 urmează parada portului popular prin oraș pe acordurile Fanfarei Municipale până la Pădurea Rotundă, în locul tradițional al sărbătorii de Maifest. La ora 12.300 va debuta programul cultural pe platoul fostului teatru de vară de pe platoul Pădurii Rotunde până la ora 15.00 iar după pauza de masă programul va continua cu cu dans și voie bună.

Autoritatea publică locală contribuie financiar la Maifest 2019 cu suma de 10.000 de lei, acoperind o parte din cheltuielile de organizare a evenimentului, estimate la 22.000 de lei, restul cheltuielilor fiind acoperite din contribuția Forumului Germanilor din Reghin (R.M).

About the author

Related Posts

Leave a comment