Visele Nu Au Termen Limita
publicitate
EVENIMENT
Memorialul ”Dan Leorda” a ajuns la a X-a ediție la Reghin

        Aproape 200 de jucători de tenis de masă din toată ţara şi-au dat întâlnire la Reghin sâmbătă, 26 mai 2018 pentru a-i aduce un tribut sportivului Dan Leorda. Sala de Sport din Parcul Tineretului din municipiu…

 

 

 

 

FVC_4309

Aproape 200 de jucători de tenis de masă din toată ţara şi-au dat întâlnire la Reghin sâmbătă, 26 mai 2018 pentru a-i aduce un tribut sportivului Dan Leorda. Sala de Sport din Parcul Tineretului din municipiu a găzduit, cea de a X-a ediţie a Memorialului ”Dan Leorda” la tenis de masă care din păcate a devenit prețios pentru Reghin, post-mortem. Anul acesta s-au înscris în competiție 173 de sportivi din 41 de localități care au concurat pe 22 de mese de joc puse la dispoziţie de organizatori pe trei categorii de nivel: Avansați, Open și Elite care au jucat cu mingi Nittaku J*Star 40+. Sistemul de joc a fost următorul: la grupele inferioare de 6 jucători – după MP, regula șarpelui, s-au calificat primii 4. La grupele superioare câte un loc 1,2,3,4 din inferioare și după schema trasă la sorți s-au calificat primii 2. La probele eliminatorii, locurile 1 s-au aranjat pe tablou după numărul grupei superioare iar pentru locurile 2 s-au tras la sorți astfel că sportivii s-au întâlnit doar în finală cu adversarii din nivelurile superioare.

Memorialul Dan Leorda

 


“Primele turnee de tenis de masă au fost organizate de Kantor Imre și de tatăl meu, în memoria căruia organizăm acest turneu de la Reghin. Anul acesta competiția a ajuns la a X-a ediție și a ajuns cunoscută pe plan zonal, național și chiar internațional. În fiecare an reușim să găzduim aici un număr impresionant de jucători și sper ca atât cât voi trăi să organizez acest memorial în memoria tatălui meu”, a precizat Rareș Leorda, organizatorul Memorialului ”Dan Leorda”.

Amfitrionul evenimentului a fost Rareș Leorda, fiul regretatului Dan Leorda și soția acestuia Alina. Ora de începere a concursului la categoriile Amatori și Open a fost ora 09:00 și respectiv ora 13:00 la categoria Elite. După peste 800 de partide aprig disputate, la final au fost stabiliţi câștigătorii.

Categoria Elite locul 1 a fost ocupat de Vlad Fărcaș (Cluj Napoca), considerat puștiul-fenomen al tenisului de masă din România după ce la 14 ani s-a luptat cu veteranii la Mondialul de ping-pong din Anglia. Locul 2, Șimon Csaba (Târgu-Mureș) și locurile 3, Călin Mihai (Bârlad) și Maxim Valentin (Cluj)

Categoria Open a fost câștigată de Andreea Teglaș (Luduș), care în luna aprilie anul acesta a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională la Campionatele Naționale de Tenis de Masă pentru juniori II de la Câmpulung. Locul 2, Farkas Bence (Târgu-Mureș), locul 3, Dîrlea Ioan (Aiud) și Korabian Tamas (Cluj-Napoca). 

Categoria Avansaţi, locul 1, a fost adjudecat de Mihalcă Bogdan (Bistrița), locul 2, Șpaller Tiberiu (Năsăud) ) și ultima treaptă a podiumului a fost completată de Octavian Peta (Cluj) și Eusebiu Lovin (Comănești).

 


Memorialul Dan Leorda

 

 

FVC_4366

FVC_4278

FVC_4299

 


Cine a fost Dan Leorda?


 

Tribut Dan Leorda

S-a născut pe data de 2 mai 1962, în Tecuci și a absolvit facultatea de Metalurgie și Știința Materialelor din Galați, promoția 1986. A primit repartiție la Intreprinderea IM Republica din Reghin unde în 1988 a devenit șef de secție și în 1989 a fost numit director peste 5000 de angajați. În 1998  s-a privatizat și a înființat firma “SC Porfacom SRL” care a devenit un brand de Reghin și care ar fi continuat și azi să fie o societate de prestigiu dacă ar mai fi trăit.
Ca sportiv Dan Leorda a jucat tenis de masă din copilărie și în 2006 a devenit inițiator al Mișcării “Amatur” la tenis de masă la Reghin împreună cu Kantor Imre, Sebi Vultur și regretatul Mircea Toncean. S-a stins din viață în 2008 în urma unui cancer pulmonar și azi fiul său Rareș Leorda duce mai departe steagul familiei Leorda în tenis de masă care din 2005 s-a stabilit în București unde a jucat în Divizia B și în Divizia A la Sport Kombat București.
Ultimul turneu important la care a jucat Dan Leorda a fost în 2007 la Brașov. A fost pasionat trup și suflet de acest sport de masă și și-a folosit economiile proprii pentru a organiza primele turnee la Reghin și a fost totodată un mare filantrop care a sponsorizat mulți copiii care aveau potențial în tenis. A fost un model de admirație profesională care a rămas loial Reghinului, principiilor care i-au călăuzit viața și valorilor bazate pe muncă, cinste, onestitate și fair-play.
Azi memorialul de tenis de masă care poartă numele reghineanului, Dan Leorda a ajuns la a X-a ediție și este cotat ca fiind unul dintre cele mai puternice turnee de tenis de masă din România. Competiția a crescut de la an la an, tinde să devină un fenomen și a reunit în ”orașul viorilor” într-un deceniu peste 1500 de iubitori ai tenisului de masă pentru un scop nobil. Azi Reghinul deține un nucleu puternic de 12-15 jucători de tenis de masă recunoscuți pe plan național și din anul 2006 până în prezent promotorii acestui sport au găzduit 37 de turnee în Reghin prin circuitul ,,Amatur-România”. Circuitul urmărește atragerea iubitorilor tenisului de masă, simpli pasionați sau foști sportivi de performanță, care doresc să-l practice în mod organizat, la nivel local sau național.

 


viselenuautermenlimita.ro


 

 

About the author

Related Posts

Leave a comment