Visele Nu Au Termen Limita
publicitate
Helmut Friedrich Eduard Czoppelt (1905-1993)

În curând viselenuautermenlimita.ro vă prezintă povestea unui inginer silvic idealist și un fiu al Reghinului Săsesc care a întocmit numeroase lucrări referitoare la istoria orașului, dar din păcate multe au rămas păstrate doar în manuscris în arhiva transilvăneană din orașul Gundelsheim  …

În curând viselenuautermenlimita.ro vă prezintă povestea unui inginer silvic idealist și un fiu al Reghinului Săsesc care a întocmit numeroase lucrări referitoare la istoria orașului, dar din păcate multe au rămas păstrate doar în manuscris în arhiva transilvăneană din orașul Gundelsheim   (Württemberg) din Germania.  

S-a născut și a murit într-o lună de august când natura este fantastică, a văzut lumina zilei în Reghinul Săsesc în Transilvania de Nord sub Impreriul Austro-Ungar și a închis ochii pentru totdeauna în Ingolstadt în landul Bavaria din Germania după multe domicilii schimbate în căutarea fericirii.

Helmut Friedrich Eduard Czoppelt a fost un om idealist, curajos și onest, un adevărat paladin cu studii în silvicultură la Viena și la Tharandt. 

Datorită măiestriei sale a ajuns să  lucreze până și pe domeniul forestier al prințului Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea al României timp de șase ani iar mai târziu a emigrat cu familia în Germania. Experiența trăită în cel de-al Doilea Război Mondial și prizonieratul la americani a devenit subiectul unui roman istoric în Germania, după ce fiul său a scris o carte pe această temă. 

Pe data de 15 iunie 2019 citiți întreaga poveste a vieții sale scrisă de jurnalistul Robert Matei

About the author

Leave a comment